Jako`s - Historien

 

Det hele startet i 1978 da jeg fikk kjøpe N UCH. Caro fra en lokal oppdretter i Bergen. Han ble en "stjerne" i det kullet og ligger bak alle mine hunder som jeg har i dag. På sin første utstilling fikk han på kritikken :

 "Dette er en hund som bør kunne nå langt".

 Som nybegynner gav dette meg en voldsom inspirasjon til å forsette. Caro ble tidlig champion og var en av Norges mestvinnende golden i flere år. Han ble "Best in Show"   på Norsk retrieverklubbs 20 års jubileumsutstilling i 1980 og i tillegg fikk han mange andre topp plasseringer.

  Caro var en allround golden. Han fikk til det meste. Han er også far til flere championer, en lydighetschampion, godkjente lavine og ettersøksshunder.N UCH. Caro

Interessen for å få flere hunder vokste, og i 1979 kjøpte jeg en tispe fra Åsebygardens kennel,N UCH. Åsebygardens Dreamy Dahlia. Hun var en "grei og snill" hund på alle måter, men ble ingen stor avlshund. Hun ble også champion.

 Etter som årene gikk knyttet jeg kontakter over landegrensene. Ron Bradbury som var innehaver av Nortonwood kennel i England fikk jeg god kontakt med. Gjennom han har jeg fått mange topp hunder som har vært med å satt sitt preg på mitt oppdrett.

 I 1979 kom den første importen, N UCH. Nortonwood Clarisa. Hun ble tidlig champion og var en meget god avlstispe. Hun er mor til fire Norske utstillingschampions og flere cert vinnere.

Den første champion av eget oppdrett, N UCH Jako's Caroline var en kombinasjon mellom "Caro" og "Clarisa". "Caroline" var en mørk gylden golden av høyeste klasse. Hun var en av de mestvinnende tispene i landet i  flere år.

Jako s Caroline korrigert

 Gjennom kontakten med Ron Bradbury ble jeg også kjent med flere andre oppdrettere i England. I 1983 fikk jeg  N UCH. Jamescroft Ryktbarhet fra Hilda James. Han ble også tidlig champion og er far til flere utstillingschampions.

 Den mest betydningsfulle importen kom i 1989. N UCH. NV-90. Shanlimore Baronet "Baron", var en hund av høyeste klasse. Som avlshund har han vært med å sette preg på oppdrettet til mange kjente golden oppdrettere både i Norge og Sverige.  Baron ligger bak  mange av dagens topphunder.

Shanlimore Baronet

 Fra Festivals kennel i Sverige fikk jeg en parringsvalp etter "Baron",N UCH. Festivals Piquante. Hun ble tidlig champion og er mor til flere Norske championer. Kombinasjonen mellom "Baron" og "Caroline" sin datter Jako's Only You(2.cert) ble meget vellykket. Kombinasjonen ble gjort flere ganger og fra det siste kullet beholdt jeg  N UCH.NV'01. Jako's Keep Smiling. "Kine" er en herlig golden med supert gemytt og et topp eksteriør. Hun ble champion i 2001 og også Norsk vinner(NV'01) det samme året. Fra hennes  kull i 1999 med Int.ch. Rossmix Rugger har jeg beholdt N UCH Jako's Amacing Grace . Hennes kullbror N UCH  Jako's Armani Falco ble champion på bare tre utstillinger.